Oliebollen, natuurlijk met bier! - De Bierbaard
57
post-template-default,single,single-post,postid-57,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive
 

Oliebollen, natuurlijk met bier!

30 dec Oliebollen, natuurlijk met bier!

De Bierbaard heeft het juiste receptje om overheerlijke bierbollen te maken. Want wat is er mooier dan dat je aan je beste vrienden kan vertellen dat de reden dat die oliebollen zo overheerlijk zijn komt door dat fantastische biertke dat je erdoor gegoten hebt.

Eet smakelijk,

De Bierbaard


Wat moet je in huis halen (genoeg voor 45 bierbollen):

  • 50 g verse gist of 25 g gedroogde gist
  • 550 ml melk op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • kaneel naar smaak
  • 70 g roomboter
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 100 g fijne suiker
  • 15 g zout
  • 1 kg bloem
  • 200 ml bier van hoge gisting (bijvoorbeeld trappist) op kamertemperatuur, dus je hebt nog wat over om op te drinken.
  • 3 appels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 500 g krenten, gewassen en ongeveer een uur geweekt in warm water
  • 500 g rozijnen, gewassen en ongeveer een uur geweekt in warm water
  • Poedersuiker

Wat moet je ermee doen:

Los de gist op in een kwart van de melk. Voeg hier eieren, kaneel, boter, vanillesuiker, suiker en zout aan toe. Meng alles goed door elkaar.

Zeef de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Giet hierin het gistmengsel en meng alles goed door elkaar. Giet nu de rest van de melk en het bier erbij en meng tot een stevig beslag ontstaat.

Het beslag afdekken met een vochtige doek en ongeveer 1 uur laten rijzen op een warme plaats. Vervolgens de appel, krenten en rozijnen erdoor scheppen en het dan nog ongeveer 15-20 minuten laten rijzen.

Intussen kunt u plantaardige olie verwarmen tot 170-180°C. Schep het beslag met een ijslepel of twee eetlepels in de olie. Tijdens het bakken de oliebollen draaien. Haal ze uit de frituur en laat ze uitlekken op keukenpapier. Eet de oliebollen bestrooit met poedersuiker.

Bierbaard
info@bierbaard.nl

Incurable beer expert.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.